Tilaus- ja toimitusehdot

Verkkokaupan toimitusehdot

Voimassa 1.12.2017  alkaen

 

Yleistä verkkokaupasta

Verkkokaupan tuotteita myy Kamomilla Design. Tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron. Pidätämme oikeuden hintojen ja postikulujen muutoksiin.

 

Tilaaminen

Tuotteet tilataan pääsääntöisesti internetin välityksellä osoitteesta www.kamomilladesign.com ostoskorin kautta.

Kaikki tilaukset vahvistetaan sähköpostilla, jossa ilmoitetaan tilauksen hinta, toimituskulut sekä tilatut tuotteet. Tilausvahvistuksen saaminen edellyttää sähköpostiosoitteen ilmoittamista tilauksen yhteydessä.

Asiakas sitoutuu jokaisen tilauksen yhteydessä voimassa oleviin toimitusehtoihin.

 

Tilausvahvistus

Varmistaaksesi syöttämiesi tietojen oikeellisuuden, luethan tarkasti tilausvahvistuksen jonka lähetämme sinulle sähköpostitse kun tilauksesi on vastaanotettu. Mikäli huomaat antaneesi virheellisen toimitusosoitteen, ota viipymättä yhteyttä aiemmin mainittuun sähköpostiosoitteeseen.

Kamomilla Design postittaa tuotteen tilauksen yhteydessä annettuun osoitteeseen, eikä ole vastuussa tuotteesta mikäli osoitetiedot on annettu väärin.  

 Tuotteiden postituspäivät ovat maanantaisin ja torstaisin, jollei muusta ole toisin yhdessä sovittu.

 

Maksutavat

 Tuotteet ja niiden postikulut maksetaan tilauksen yhteydessä. Verkkokaupassa voi maksaa  Suomalaisten pankkien maksupainikkeilla, yleisimmillä luotto- ja pankkikorteilla sekä tilisiirtona ennakkomaksuna suoraan kaupan tilille.  Maksupalvelun tarjoajana ja maksunvälityspalvelun toteuttajana toimii Checkout Finland Oy.  Lue lisää palvelun maksuehdoista. 

Kaikki maksamiseen tapahtuvat toiminnot on suojattu https- suojauksella käyttäen  Let´s Encrypt SSL-sertifikaatteja. Maksusi suorittamisen jälkeen henkilökohtaisia tietojasi (sosiaaliturvatunnus, pankkitiedot, maksukortin tiedot jne) ei tallenneta Kamomilladesign.com -sivustolle.

 

Ennakkomaksu

Postitamme tuotteet kun maksusuoritus näkyy tilillämme. Tilauksen maksamiseen tarvittavat tiedot saat tilausvahvistuksen yhteydessä. Emme toimita tuotteita postiennakolla.

Käsittelemme tilauksen arkipäivisin sen jälkeen kun maksu on suoritettu. Jos maksuna on tilisiirto ennakkomaksuna, pidämme varausta 5 arkipäivää jonka jälkeen tilaus raukeaa jos maksu on suorittamatta.

 

Toimitusaika

Postitamme tuotteita tiistaisin ja torstaisin. Poikkeavista toimitusajoista tiedotetaan Kamomilla Designin etusivulla sekä kyseisen tuotteen kohdalla kaupassa. Tilaustuotteissa toimitusaika vaihtelee useita viikkoja riippuen Kamomilla Designin sen hetkisestä tilaustilanteesta. 

 

Toimitustapa ja toimituskulut

Kulloinkin  voimassa olevat toimituskulut ilmoitetaan tilauksen yhteydessä. Toimituskulut riippuvat valitusta palvelusta ja sen toimittajasta.  Voit valita toimitustavan ja -hinnan siirtyessäsi kassalle. Toimitamme tilaukset paketteina ja maksikirjeinä. Toimituskulut sisältävät posti- ja pakkauskulut.

 

Vaihto- ja palautusehdot

Asiakkaalla on Suomen kuluttajansuojalain mukainen 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus. Palautusoikeus koskee vain alkuperäispakkauksessa olevia käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita. Asiakas  maksaa palautuksesta aiheutuneet kulut, paitsi jos kyseessä on viallinen tuote. 

Liitä palautuksen mukaan seuraavat tiedot:

  • tilausnumero, nimesi, osoitteesi ja puhelinnumerosi
  • pankkitilinumerosi
  • sekä kopio Kamomilla Designilta saamastasi tilausvahvistuksesta

 

Nukke tulee palauttaa alkuperäisessä pakkauksessaan seurantakoodilla varustettuna.

Rahoja ei palauteta/vaihtoa ei suoriteta, mikäli

  • Kamomilla Designiin saapuessaan nukke ei ole samanlaisessa kunnossa kuin asiakkaalle lähtiessään tai mikäli nukke ei palaudu Kamomilla Designille ollenkaan,
  • nukke tai pakkaus on vaurioitunut rajun tai väärän käsittelyn seurauksena tai
  • pakkauksessa ei ole mukana kaikkea mitä siinä on ollut asiakkaan sen vastaanottaessa.

 

Rahojen palautus koskee vain nukkea, ei mahdollisia muita lähetyksestä asiakkaalle aiheutuneita kuluja.

 

Emme vastaanota palautuksia yli 14 vrk kuluttua toimituksesta. Kun palautus on hyväksytty, rahat palautetaan suoraan tilillesi viiden arkipäivän sisällä palautuksen vastaanoton ja käsittelyn jälkeen.

 

Ennen kuin palautat nuken, otathan yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen tilaukset@kamomilladesign.com tai sivuston yhteydenottolomakkeen kautta.

Tilaustyönä tilatuissa nukeissa ei ole peruutusoikeutta.

 

Ongelmatilanteet kuljetuksessa sekä viallisten tuotteiden osalta

 Tarkistathan nukkesi heti sen saavuttua.

 Laadun  varmistamiseksi Kamomilla Design tarkistaa nuket huolellisesti ennen lähetystä ja valokuvaa sekä nuken että lähetyspakkaukset yksityiskohtaisesti.

 Mikäli kuitenkin huomaat nukessa jotain vikaa, ota viipymättä yhteyttä (24 tunnin sisällä paketin vastaanottamisesta) osoitteeseen tilaukset@kamomilladesign.com. Lisää viestiin tarkka kuvaus virheestä ja liitteeksi selkeät valokuvat. Mikäli nukke on ollut viallinen meiltä lähtiessään, saat rahasi takaisin tai uuden nuken tilalle. Näissä tapauksissa Kamomilla Design maksaa myös asiakkaalle tuotteen palauttamisesta aiheutuvat postikulut. Viestiisi vastataan kolmen arkipäivän sisällä.

 

Mikäli nukke on ollut viallinen Kamomilla Designista lähtiessään tai se ei ole luvatun kaltainen, saat rahasi takaisin täysimääräisenä. Tämä kuitenkin edellyttää, että otat sähköpostitse yhteyttä osoitteeseen tilaukset@kamomilladesign.com 24 tunnin kuluessa nuken vastaanottamisesta. Liitä mukaan tilausnumerosi, tarkka selvitys ja valokuvat virheestä. Mikäli tilauksessasi oli useampi tuote, yksilöi vielä mikä tuotteista on viallinen tai ei vastaa Kamomilla Designin kuvausta.

 

Rahasi palautetaan viiden arkipäivän kuluessa siitä, kun Kamomilla Design vastaanottaa palautetun tuotteen.

 

Jos paketti on vioittunut postissa, on tuotteesta tehtävä välittömästi reklamaatio postiin. Kuljetuksessa vahingoittuneen tuotteen korvaamiseksi edellytetään Postin toimipisteessä tehtyä vahinkoilmoitusta. Ota sen jälkeen viipymättä yhteyttä osoitteeseen tilaukset@kamomilladesign.com.

Takuu

Kaikille Kamomilla Designin käsityönä valmistetuille nukeille annetaan kymmenen vuoden takuu. Takuu edellyttää että nukkea on käsitelty ja huollettu annettujen ohjeiden mukaisesti. Mikäli nukkeen tulee jokin vika tästä huolimatta, otathan yhteyttä osoitteeseen tilaukset@kamomilladesign.com.

Takuu tarkoittaa sitä, että Kamomilla Design korjaa nuken vian ilman lisäkustannuksia. Asiakas maksaa nuken lähettämisestä koituvat kulut, Kamomilla Design puolestaan lähetyskulut kun nukke palautetaan takaisin asiakkaalle. 

Mikäli nukke hajoaa tai vioittuu vääränlaisen kohtelun/käyttötavan/huoltamisen takia, takuu raukeaa pysyvästi. 

 

 Muuta

Pidätämme oikeuden muuttaa toimitusehtojamme. Asiakkaan on ennen tilaustaan tutustuttava kulloinkin voimassa oleviin toimitusehtoihin.

Käyttämällä Kamomilla Design sivustoa hyväksyt tilaus- ja toimitusehtomme.

Kamomilla Design käsittelee kaikki asiakastiedot täysin luottamuksellisesti.

Kaikki tekijänoikeudet sivustolla ja myytävissä tuotteissa ovat Kamomilla Designin. 

 

Mikäli sinulla on tilaus- tai toimitusehtoihimme liittyvää kysyttävää, otathan yhteyttä verkkosivuston yhteydenottolomakkeen kautta tai osoitteeseen info.kamomilladesign.com. Vastaamme mielellämme mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin aiheeseen liittyen.

 

Pin It on Pinterest

Share This